Csütörtökön délelőtt egy helybéli nő segélyhívására, családi indíttatású vitához ment intézkedni az Ózdi Rendőrkapitányság két szolgálatban  lévő járőre. A rendőröket előbb a nő férjének testvére vonta kérdőre, mondván milyen jogon keresik bátyját. Ezt követően a férj és további másik két hozzátartozó is agresszívan lépett fel, rátámadt az intézkedő rendőrökre.

Az elkövetők előbb verbálisan, majd puszta kézzel, később már kést ragadva rontottak a rendőrökre. A járőrök az intézkedés eredményes befejezése és saját életük, testi épségük védelme érdekében erősítést kértek, miközben az elkövetőkkel szemben könnygázt alkalmaztak. A támadók ellenállása végül csak annak hatására tört meg, hogy a rendőrök – a rájuk késsel támadó személy leszerelésére – éles állapotba helyezték szolgálati fegyverüket.

A járőrőrökre agresszíven rátámadó három, 35-43 év közötti férfit, valamint a 76 éves idős nőt – ügyészi döntés alapján – a rendőrség bűnügyi őrizetbe vette és velük szemben csoportosan, felfegyverkezve elkövetett, hivatalos személy elleni erőszak elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást kezdeményezett a Miskolci Nyomozó Ügyészségen.