Súlyos sérülésekkel került a kórházba az a férfi, akit még októberben bántalmazott társával egy budapesti rendőrtiszt a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Biriben , közölte Szilágyi László, a megyei főügyészség szóvivője.

Az eset október 30-án éjjel történt, amikor egy férfit olyan súlyosan bántalmazott két másik, hogy az kórházba került. A történtekről a kórház értesítette a rendőrséget, amely súlyos testi sértés miatt rendelt el nyomozást. Napokkal később derült ki, hogy az egyik bántalmazó egy helyi férfi, a másik pedig egy rendőrtiszt, aki a főváros XIII. kerületi kapitányságán teljesít szolgálatot.

Az ügyben a Nyíregyházi Nyomozó Ügyészségen folyik nyomozás, a gyanúsítottakat még nem hallgatták ki. A bántalmazás körülményeiről és a nyomozás állásáról a szóvivő nem közölt részleteket.

A Szabolcs Online információi szerint a polgármesteri hivatalban éjjeliőrként dolgozó férfi szemtanúja volt, hogy a századosként szolgáló rendőr részegen autójába ül, és elhajt a szemközti épület elől. Az őr értesítette a rendőrséget, arra kérte a szolgálatot teljesítő járőröket, próbálják megállítani és jobb belátásra bírni a századost. Nem sokkal később a helyszínre visszatérő ittas rendőr és társa feldühödve rontott rá a bejelentőre, amiért az feldobta őt kollégáinál.

„Bosszúból mintegy fél órán át ütötték és rugdosták a szerencsétlent, akit végül számos bevérzéssel, bordatöréssel és szemsérüléssel szállítottak kórházba a kiérkező mentők, akiket a faluőr értesített” – olvasható a portálon.

A Szabolcs Online úgy tudja, hogy a két – azóta is szabadlábon lévő – bántalmazó a kiérkező mentősöknek azt mondta, hogy az éjjeliőr egyszerűen elesett. A bántalmazást az épület biztonsági rendszerének videokamerája is rögzítette.