Sajóbábony – Etil-merkaptán és más gázok szivárogtak szerdán éjjel egy sajóbábonyi vegyi üzemben, ezért ideiglenesen le kellett állítani a gyártósort. A gyártósort még az éjszaka elkezdték átvizsgálni és a hiba elhárítása után újraindítják az üzemrészt. A katasztrófavédelem szerint a levegőbe csak kevés gáz jutott és annak sincs egészségkárosító hatása.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) tájékoztatása szerint egy molinát és klórhangyasav-etiltiol-észtert gyártó cég területén késő este a gyártáskor keletkező gázokat elvezető rendszerben nyomásnövekedést észleltek. Emiatt üzemzavar keletkezett, és különböző gázok – például sósav gáza – került a levegőbe. A gyártósort leállították.

A leálláskor kis mennyiségű etil-merkaptán és a véggázban lévő más bűzös anyagok is a gyár légterébe kerültek. A kiszökött gáz mennyisége minimális volt ugyan, de érezni lehetett az üzem területén a jelenlétét. A levegőbe jutott anyag az OKF szerint nem okoz egészségkárosodást. A sajóbábonyi önkormányzat két képviselője később, de még az éjszaka bement az üzembe, és megállapították, hogy akkor már nem volt érezhető a gázok szaga.

A leállított gyártósort az éjszaka elkezdték átvizsgálni. Az üzemzavar okának kiderítését és a hiba elhárítását követően újraindítják a gyártást.