Két szánkózó kisgyereket ütöttek el szombaton a Nógrád megyei Bercelen, a hét- és nyolcéves gyerekek életveszélyesen megsérültek. A helyszínen lincshangulat alakult ki, a közrendet állandó rendőri jelenléttel biztosítják a faluban.

A hétéves kisfiú és a nyolcéves kislány szánkóval csúszott egy autó elé, a jármű több méteren keresztül tolta őket maga előtt. Az autót egy 43 éves szandai nő vezette.

A helyszínen összegyűlt mintegy 50 fős tömeg körében lincshangulat alakult ki, ennek során egy, a balesetben nem érintett, arra haladó autó vezetőjét egy ember ököllel megütötte, egy másik pedig az autóját rongálta meg.
Az utóbbi autó vezetője, egy 33 éves galgagutai férfi az elsődleges adatok alapján könnyű sérüléseket szenvedett.

Olvasói beszámoló az esetről: (Szombaton)

Ma délután a Nógrád megyei Bercelen, a Tabán utcában két cigánygyermeket elgázolt egy autós. A gyermekek a közeli domboldalon szánkóztak. A szánkó pálya vége az úttesten végződik. Maga a Tabán utca is elég meredek, rendszeresen szánkóznak itt a cigánygyerekek. A közeli juhász állandóan perlekedik a helyi cigányokkal, főleg a gyerekeket próbálja nevelni – eredménytelenül. Az „orosz rulett”-szerű szánkózásért is szólt ezerszer.
Egy felfelé tartó autó alá siklottak, állítólag az egyik életveszélyes állapotban van. Az autó nem jöhetett nagy sebességgel, mert erősen emelkedik az út, ami egyébként tiszta jég, nincs letakarítva.
Jelenleg a helyszínelés folyik. A közelébe se lehet menni, próbáltam, de a rendőrök lezárták az utcát.
Már a helyszínen vannak a kommandósok is. Ez egyébként nem indokolatlan, a cigányok megtámadtak egy arra járó, vétlen autóst, és összeverték a motorháztetőt. Szerencsétlen gyerek ott áll még mindig az utca végében.
Egy utcabeli szerint a gázoló sofőr részeg volt, és most a társa „akarja elvinni a balhét”, de a gyerekek látták, hogy nem ő vezetett. Nagy a készültség, a cigányok a falu minden részéről gyülekeznek…