Az idősebbek emlékeznek még a klasszikus kabaréjelenetre, amikor a sopánkodó feleség, azaz Almási Éva téblábolása közben a férj, Márkus László, egyre nagyobb hévvel és indulattal szabdalja szerteszét az újonnan vásárolt fotelt. Közben mániákusan ismétli: mi került ezen a fotelen 7200 forintba?

Bezzeg nálunk, Miskolcon!

A szocialista városépítő sikerek, a baloldali szolidaritás és szerénység városában, a mi került ezen a….indíttatású kérdéseket esztendőkön keresztül soha senki nem merte feltenni a nagy nyilvánosság előtt felelős döntéshozóinknak. Most, utólag szivárognak a fél

  információk a túlságosan szemérmes új vezetés részéről. Legutóbbi sajtótájékoztatójukon cégnév említése nélkül, a következő hangzott el:”egy 8 fős tagvállalatunknál – mármint a Miskolc Holding elnevezésű pénznyelő automata egy tagvállalatánál – 13 millió forintos nagyságrendben szereztek be bútorokat.”

Nos, az Északhírnök megtudta, hogy ez a kommunista szerénységről igazán példaértékű tanulságot tevő közüzemünk nem más, mint a MIBERSZOLG Kft, azaz a Miskolci Beruházási és Szolgáltatási Kft.

Az önkormányzati forrás felhasználásával megvalósuló beruházások műszaki, ellenőrzési feladatait esztendők óta végzi a cég. Például a szocialista siker sztorinak beállított Panelprogramét is. A szocialista bikkfanyelven megfogalmazott úgynevezett vállalati küldetésükben, persze majd´ meghalnak a városért: pedig ők is bele vannak ágyazva „egy posztkommunista érdek-,érzelem- és reflexhálózat fingszagú, baldachinos ágyába.”

A kérdéseket nekünk is szisztematikusan, nap, mint nap fel kell tenni nekik.

Nincs szabad elvonulás.