Az Északhírnök rövid, de annál kalandosabb történetében Kriza polgármester és a Miskolc Holding néhány új vezetőjének sajtótájékoztatója immáron negyedik ízben ösztönöz bennünket arra, hogy rögzítsük egyre megingathatatlanabbá váló véleményünket: a Káli vezette miskolci szocialisták városunk vagyonkezelőjét valósággal beleágyazták „egy posztkommunista érdek-, érzelem és reflexhálózat fingszagú,  baldachinos ágyába.”

A szóbanforgó sajtótájákoztatónak mindössze egyetlen, hisszük hosszú miskolci évtizedek elmúltával is tanulsággal olvasandó bekezdésének jártunk picit utána

E szerint Halmai cég- elnök, meg a többi talpig becsületes és népbarát városvezetőnk, a nap mind a huszonnégy órájában tudta: legfőbb érték, az ember. Ezért „a Holdingnál, fennállása óta, 13 vezető beosztású dolgozó részére fizettek állandó és eseti biztosítást mintegy 166 millió forint nagyságrendben. Volt olyan vezető, akire egyedül 37 millió forint biztosítást fizettek. A konstrukció lehetővé tette, hogy a pénzt magánemberként is felvehették.”

Hangsúlyozom: ezek az emberek nem Afganisztában dolgoztak, mint aknaszedők. Ezek az emberek a miskolci Holdingnál keresték meg a betevőt.

Karosi Imre kommunikációs cégvezetőt például 4 millió forintra biztosították.

2010. szeptember 30-án. Nyugdíjba vonulása előtt négy nappal. (Igaz, volt közben még egy hétvége.)

Stefán Csaba, a Régió Park Miskolc ügyvezető igazgatójának élete viszont a szolidáris baloldali cég és városvezetés szerint, majdnem annyit ért, mint a híres ausztrál pop énekes, Kylie Minogue segge. Egészen pontosan Stefán úr életét 37, azaz harminchét millió forintra biztosították a közpénzek legfőbb helyi szocialista őrei.

(balázsi)