Munkahelyéről, bilincsben vezették el a Szegedi Rendőrkapitányság egyik , azóta leszerelt munkatársát, aki a gyanú szerint egy rablási kísérlet egyik elkövetője volt – írta hétfő este a delmagyar.hu.

A Délmagyarország című napilap híradása szerint még tavaly februárban álkommandósok törtek egy roma családra kábítószeres-csoportnak kiadva magukat, és fegyvert fogva a családfőre pénzt követeltek. A Kiskundorozsmán történt esetet követő nyomozás először eredmény nélkül lezárult, majd két héttel ezelőtt újabb fordulatot vett. Kiderült, a rablási kísérlet egyik elkövetője egy már – az ügy kipattanása miatt – leszerelt szegedi rendőr.

Szanka Ferenc, a Csongrád Megyei Főügyészség sajtószóvivője a lapnak elmondta: a Szegedi Nyomozóügyészség eljárást folytat, fegyveresen, csoportosan elkövetett rablás bűntettének kísérlete miatt. Ismertetése szerint egy már lezárt ügy kapcsán került képbe a szegedi rendőr. Több mint egy év elteltével a nyomozóhatóság olyan információhoz jutott, hogy több hasonló bűncselekmény is egy 3–5 fős elkövetői csoport számlájára írható, amelynek egyik tagja a szegedi rendőr. A bűnözői csoportról kiderült: három alkalommal fegyverrel raboltak, több esetben loptak – a vád szerint, egy esetben az őrizetbe vett rendőrrel.

Hozzátette: a szegedi nyomozók által elfogott gyanúsított szolgálati viszonya, az előállítással egy időben megszűnt. A delmagyar.hu értesülése szerint, a korábban járőrként dolgozó férfi beismerő vallomást tett. A lap azt is megtudta, hogy a tavaly februárban megtámadott kiskundorozsmai férfi egyik rokona is a gyanúsítottak között van.