Két év felfüggesztett börtönre ítélte a Pest Megyei Bíróság azt a férfit, aki péceli telkén drótkötelet feszített ki, amely egy arra járó motoros halálát okozta. N. Zoltánt gondatlanságból elkövetett emberöléssel vádolták. Az ítélet nem jogerős: a vádlott elfogadta, az ügyész három nap gondolkodási időt kért.

2008. február 23-án Pécelen egy derékmagasságban kihúzott, magánterületet védő drótkötélnek ütközött egy crossmotorozó rendőr egy kitaposott füldúton. A balesetet szenvedett, 29 éves maglódi rendőr szolgálaton kívül volt. Miután felbukott, még felállt, és tett néhány lépést, majd összeesett és meghalt. A férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett a nyakán, hogy azonnali orvosi segítség sem menthette volna meg.

A föld tulajdonosa a talajtól körülbelül hetven centiméternyi magasságban húzta ki a drótkötelet. Egy behajtani tilos és egy A4-es lapra írt figyelmeztető táblát is kihelyezett, a drót széleire sárga, nem fényvisszaverő anyagból készült szalagokat helyezett. Több tanú is elmondta, hogy ezt nem lehetett jól látni, főleg akkor, ha motorral közelítették meg.

A rendőr 60-70 km/órával ment neki az akadálynak. A laza drótkötél először a motor kerekének és villájának ütközött, majd felcsúszott a kormányra, és felsértette a motoros kezét, ezután pedig a nyakának csapódott, és eltörte a nyakcsigolyáit.

A tulajdonos azzal védekezett, hogy direkt nem embermagasságban húzta ki a drótkötelet, elsősorban illegálisan az arra járó járműveket akarta visszafordulásra kényszeríteni, ezért helyezett ki figyelmeztető táblát is. A bíróság szerint a telektulajdonos célja biztosan nem az volt, hogy az arra járóknak sérülést okozzon vagy megölje őket, mégis felelős a tragédiáért.

A bíróság szerint azonban ezek a táblák nem voltak jól láthatók, ahogy a drótra kötött sárga szalagok sem. A vádlottnak a terület lezárására hatósági engedélyt kellett volna kérnie, s semmiképpen nem fogadható el az a védekezés, hogy a környéken más telektulajdonosok is hasonló módon védték ingatlanukat az arra járó terepmotorosok és quadosok elől.