Sok a gond ma Magyarországon, a feladatok megoldására a Fidesz-KDNP szövetségen kívül senki nem alkalmas – mondta Orbán Viktor a Borsod megyei Ózdon csütörtökön. Beszámolt arról, hogy a legnehezebb helyeket járja végig, ezért érkezett Ózdra is. Kazincbarcikáról jött, „az se fenékig tejfel” – közölte, hozzátéve, hogy pénteken pedig Dunaújvárosba és Komlóra látogat. „A legjobbakat, a legszebb falatokat tartottam meg magamnak a választási küzdelemben” – mondta.

A miniszterelnök Kazincbarcikáról érkezett Ózdra és a helyi televízióban tett látogatása után a település központjában találkozott a választópolgárokkal.

A több tucat ember tapssal köszöntötte a kormányfőt, aki azt mondta: nem az a dolga, hogy a jelöltek mellett kampányoljon, hiszen jól ismerik őket a város lakói, de olyan embereket ajánl az önkormányzat élére – Fürjes Pál polgármesterjelölt személyében és a képviselőjelöltekben -, akik a legfontosabb kérdések szakértői, vagyis a munkanélküliség problémájára is megoldást tudnak találni.

A miniszterelnök idén már harmadik alkalommal látogatott Ózdra, először még kormányfőjelöltként járt a városban, az országgyűlési választások előtt.

Mint mondta, előző látogatása során – már miniszterelnökként – itt tartották a Nemzeti Konzultáció-sorozat közbiztonságról szóló tanácskozását. Akkor az egész napot a városban töltötték és a résztvevőktől körülbelül két tucatnyi javaslat érkezett, amelyek tekintélyes részét azóta jogszabállyá is alakították. „Nem állítom, hogy Magyarországon a közbiztonság helyreállt volna, de a helyzet mindenképpen jobb, mint korábban volt” – jelentette ki Orbán Viktor.

Véleménye szerint nagy jelentősége van, hogy kormánypárti legyen az ózdi polgármester, ugyanis együttműködésre van szükség ezen a településen is, „ez egy vissza nem térő esély” az itt élők számára – mondta. Hozzátette, arra kéri az ózdiakat, hogy a kormányzattal való együttműködés képességét építsék be a döntésükbe, amikor behúzzák a szavazólapon az x-et vasárnap.

Úgy fogalmazott: ez egy értékelő szavazás is a kormány számára, arról, hogy mit gondolnak az emberek az elmúlt hónapokban végzett munkáról. Magyarországon még sok baj van, de olyan döntések születtek az elmúlt négy hónapban, amelyek reményt és biztatást jelentenek a jövőre nézve.

Felidézte, hogy tavasszal azt mondta: sok szavazat, nagy különbség, nagy változás. Most is van jelentősége a voksok számának – fejtette ki, hiszen a kitűzött célokat ezáltal gyorsabban lehet elérni, éveket tudunk nyerni – részletezte.

Kitért arra: nem akarja azt mondani – mert nem volna igaz -, hogy az országban már rendben mennek a dolgok, ez nem így van. „A bűnözés magas, a cigánysággal való együttélés megoldásait nem találták meg, (…) a munkanélküliség gyötri az embereket, a rezsi még mindig magas, a nyugdíjból nehéz megélni, a kórházakat pedig úgy kell megmenteni napról-napra az összeomlástól”. Sok gond van még, de az ország előtt álló feladatokat csak ez a kormány, a Fidesz-KDNP szövetség tudja ma megoldani.

Beszámolt arról, hogy a legnehezebb helyeket járja végig, ezért érkezett Ózdra is, ahol nem lesz könnyű megnyerni a helyhatósági választásokat – fűzte hozzá. Kazincbarcikáról jött, „az se fenékig tejfel” – közölte, hozzátéve, hogy előtte Miskolcon volt, pénteken pedig Dunaújvárosba és Komlóra látogat.

„A legjobbakat, a legszebb falatokat tartottam meg magamnak a választási küzdelemben” – mondta, kijelentését nagy taps követte.