Káli egy DVTK-s DVD-vel ajándékozta meg Orbánt

Orbán kiélezett küzdelemre számít Miskolcon

A miniszterelnök – aki Nyíregyházáról érkezett Miskolcra és egy zsámolyon állva  , mintegy kétszáz ember előtt beszélt – azt mondta: a szabolcsi megyeszékhelyen nagyon közel van a változás, Miskolcon viszont nagy küzdelem várható, „ne álltassuk magunkat, ez nagyon nehéz küzdelem” lesz. Nem elegendő az április választás lendülete, a szél nem fúj be bennünket a célba, aki ezt gondolja, téved – fogalmazott. Orbán Viktor szerint lefutott mérkőzés nincs, az áprilisi választás eredményét el kell felejteni, mert az „túlságosan szép, szinte lebeszéli az embert a munkáról”.  

 

Miskolc egy nehéz helyzetben lévő város, ugyanakkor ez a város sokkal jobb adottságokkal bír. Itt egy nagy egyetem, van ipari, kulturális háttere, autópályán elérhető, lényegében minden feltétel adott arra, hogy ez a város a „legjobb formáját fussa” – fogalmazott a kormányfő. Úgy folytatta: ehhez képest Miskolcot a munkanélküliség, a cigánysággal való együttélés keserves problémája, az adósság sújtja, „ez a város sokkal többre képes annál, amit eddig mutatott”.

Egy vissza nem térő lehetőség kapujában állunk, ha az önkormányzati választáson jó döntést hozunk, akkor előállhat az a helyzet, hogy a kormány, a megyei közgyűlés, a város és az egyetem is egy irányba húzhat – hangoztatta a miniszterelnök, aki arról is szólt, hogy Miskolc számára a siker az együttműködésben van, a miskolciaknak nem az a céljuk, hogy „ellenzéki tűzfészket csináljanak”, nem az a feladat, hogy a kormány ellenében szervezzék meg a város életét. Ennek a városnak az az érdeke, hogy együttműködés jöjjön létre a mindenkori kormánnyal. „Ha nem működünk együtt, akkor hogyan tudunk segítni egymáson?” – kérdezte, és felvetését lelkes tapsvihar fogadta.

Orbán Viktor miskolci látogatása során interjút adott a egy rádiónak, a Fidesz irodájában találkozott a város országgyűlési képviselőivel, látogatást tett a minorita templomban, és nyilatkozott a városi televíziónak. Itt Káli Sándor (MSZP) polgármesterrel is találkozott, ám az eszmecsere rövidre sikeredett. Üdvözölték egymást, és egy a diósgyőri sportkulb, a DVTK centenáriumára készült dvd-t adott át a miniszterelnöknek.P1120696_640x480P1120752_640x480P1120802_640x480P1120731_640x480P1120687_640x480P1120762_640x480P1120783_640x480Jól hallom?