Az unokája mellett vettek őrizetbe a rendőrök egy nagymamát   a Fejér megyei Etyeken. Az asszonyt tetten érték a rendőrök, amint egy választási plakátot tépett le. A család szerint a rendőrségtől sokáig nem kaptak információt az asszonyról a hatóság azonban cáfolja ezt. A 61 éves nő ellen gyorsított eljárást indít a rendőrség. Az asszony egy arra járó ismerősére bízta unokáját. A 8 éves kisfiú hazakerült, de sokáig sírt a megrázkódtatásról. Az eset szerdán délben történt, a család azt állítja, hogy egészen addig nem kaptak tájékoztatást a nagymamáról, amíg a bicskei kapitányságra be nem mentek délután négy órakor. Ott azt mondták Székesfehérvárra vitték.

A nő lehetőséget kapott, hogy elhelyezze ismerősnél a gyereket, és az előállítása után a fiát telefonon értesítették, igaz, hogy utána senkinek sem adtak információt addig, míg a bicskei kapitányságra be nem ment egy hozzátartozó – mondta R. Szabó Ágnes, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Az idős asszony fia cáfolja, hogy telefonon értesítették. Van ugyan egy testvére, de külföldön él, így csak őt hívhatták volna – mondta.
A 61 éves asszonyt csak egy plakát letépésével vádolják, ám rongálással elkövetett tulajdon elleni szabálysértés miatt indul gyorsított eljárás ellene. Ilyen esetben a legnagyobb kiszabható büntetés 150 ezer forint pénzbírság, vagy 30 nap elzárás, de az okozott kárt biztos meg kell fizetnie.