A biztos szavazó pártválasztók 54,62 százaléka Botka László jelenlegi polgármestert, az MSZP jelöltjét, 41,15 százaléka pedig B. Nagy Lászlót, a Fidesz szegedi polgármesterjelöltjét támogatná  a vasárnapi önkormányzati választáson, jelentette a közvélemény-kutatást végző Innoratio Kutatóintézet. A szegedi cég szeptember 10-23 között, 503 véletlenszerűen kiválasztott szegedi lakos megkérdezésével készítette reprezentatív felmérését, melynek hibahatára 4,5 százalék.

A felmérésben résztvevők 17,5 százaléka nem válaszolt, 14,1 százaléka pedig nem tudta még, hogy kire szavaz a hétvégén. Az elemzés szerint Botka tartalékai nagyobbak. akik biztosan vagy valószínűleg nem mennek el szavazni, ha mégis voksolnának, 34,8 százalékban a szocialista politikust, 13 százalékban pedig B. Nagy Lászlót támogatnák.

A közgyűlési helyekért folyó versenyben szorosabb eredményt mért a kutatóintézet. Az MSZP jelöltjeire a biztos szavazók 43,5, a Fidesz jelöltjeire 41,87 százaléka szavazna. A Jobbik támogatottsága 5,28 százalék, az LMP-é 3,4 százalék. Ezek alapján a szocialisták akár a közgyűlési többségüket is megtarthatják, bár erre Szegeden készített riportunk idején maguk a szocialisták sem számítottak .

A szegedi polgármesterségért folyó harcról szerdán a Századvéd közölt kutatási eredményeket. Méréseik szerint Botka László hibahatáron belüli előnnyel vezet csak B. Nagy László előtt.