Káli Sándor: Orbán tagadhatatlanul jó csapatkapitány, Kriza értékelhetetlen. A rendszerváltozás óta Miskolcon még nem volt arra példa, hogy a polgármester-jelöltek a kampány vége felé ne folytattak volna nyílt televíziós vitát egymással.

Most azonban megváltozott a helyzet miután Kriza Ákos, a Fidesz – KDNP jelöltje kijelentette, hogy ő nem hajlandó semmilyen polgármester-jelölti vitában részt venni és így elzárkózik a városi televízióban négyévente megrendezett eseménytől is.

Ehhez képest a miskolci média képviselőit is meglepte, hogy Orbán Viktor miniszterelnök viszont személyes szereplésre jelentkezett be a miskolci városi tévébe a választás előtti csütörtökre, mintegy helyettesítve ezzel – a nyilvános vitát nem vállaló – Kriza Ákos fideszes polgármester-jelöltet.

„Ez olyan, mintha a felkészületlen diák tanult apukáját küldené be az érettségire” – kommentálta a hírt Káli Sándor polgármester, egyben az MSZP polgármesterjelöltje.

Káli Sándor az ügy kapcsán elmondta: Kriza Ákosról nincs mit mondanom, ez a hozzáállás önmagát minősíti. Orbán Viktort azonban tisztelem, mert példamutató csapatkapitányként viselkedik azzal, hogy eljön Miskolcra és „beleáll” az ügybe.

Egyelőre még tisztázatlan, hogy Orbán Viktor kizárólag egyedül kíván megszólalni a városi tévében vagy akár kiül a város első emberével, Káli Sándorral egy beszélgetésre. A Miniszterelnök kommunikációs stábja a hét elején jelenti be személyes igényeit a miskolci szerepléssel kapcsolatban.

„Én mindenképp várom a Miniszterelnök urat, akár polgármesterként a városházán, akár egy szakmai vitára a televízióban polgármesterjelöltként. „– jelentette ki Káli Sándor.

A miskolci közvélemény nagyon várja az ügy fejleményeit, hiszen egyetlen kampányban sem volt arra példa, hogy a Miniszterelnök részt vegyen a polgármesteri megmérettetésben, főként azzal az előzménnyel, hogy pártja jelöltje erre nem volt hajlandó.

„Miután a nemzeti összefogás elkötelezettje vagyok, számomra nem létezik jobboldali és baloldali Miskolc, számomra csak miskolci emberek vannak. Ezért nem bánom, hogy Orbán Viktor még a szavazás előtt ellátogat Miskolcra és a beszélgetés során mindketten az összes városlakó érdekében és képviseletében beszélhetünk egymással.” – zárta mondandóját Káli Sándor.