A Jobbik felháborodva értesült arról, hogy Szegedi Mártont, a Jobbik miskolci polgármester-jelöltjét egy nyilvánosan meghirdetett sajtótájékoztatón politikai okokból tartóztatta le a rendőrség .

Szegedi Márton a sajtóeseményen a választási eljárásról szóló törvény 42. § (6) bekezdésének megfelelően próbálta a sajtó előtt bizonyítani, hogy a magát magyarnak nevező szocialista párt olyan módon fedte le a Jobbik miskolci plakátjainak zömét, hogy az károkozás nélkül nem eltávolítható. Az MSZP története során már sokadik alkalommal sértette meg a magyar törvényeket, ráadásul ezúttal is szervezett formában. A rendőrség Szegedi Márton polgármester-jelöltet bizonyítási eljárásának megkezdésekor vette őrizetbe.
Túl a rendőri fellépés, véleményünk szerint hibás voltán, a különösen elkeserítő az, hogy a rendőrséget még mindig a demokratikus magyar pártok ellen vetik be, miközben Miskolcon, de az egész országban romokban hever a közbiztonság. A Jobbik Magyarországért Mozgalom elfogadhatatlannak tartja, hogy míg politikusokat jogkövető magatartásért őrizetbe vesznek, addig olyan gyilkosokat, mint K. Rajmund, feltételesen ugyan, de szabadlábra helyeznek. Miskolc egyes részein, például az avasi lakótelepen pedig már nappal is csak félve merészkednek ki az emberek az utcákra a katasztrofális közállapotok miatt. Szemben Orbán Viktor két hetes ígéretével, az emberek, nemhogy az utcákon, még a saját otthonukban sem érezhetik magukat biztonságban, köszönhetően többek között az ehhez hasonló, teljesen felesleges rendőri akcióknak.
A Jobbik Borsod-Abaúj-Zemplén megyei vezetői személyesen intézkednek Szegedi Márton ügyében.
Egyed Zsolt, országgyűlési képviselő,
a Jobbik Borsod-Abaúj-Zemplén megyei elnöke