De legalább megvan.35 év múlva találtak rá a lopott Mustangra

A múlt héten kapta vissza Jack Klunder azt, az apja által 1974-ben vásárolt Ford Mustangot

, amit még ugyanabban az évben loptak el tőle egy kosárlabda edzés alkalmával. A kocsit épp egy nő akarta eladni, amikor az átírásnál kiderült, hogy az azonosító számokkal nem stimmel valami.

A Mustangra Jack apja, Wally csapott le nyolcszáz dollárért harmincöt évvel ezelőtt. Miután ráköltött még ezret, egész használható járműve lett a családnak – azonban pár hónapra rá, amikor Jack épp kosáredzésen volt, ellopták a tornaterem elől az autót.

Közben rengeteg idő eltelt, Wally meghalt, Jacknek született négy lánya. Annyiszor mesélt nekik a Mustang legendájáról, hogy be is szereztek egyet, de arra álmaiban sem számított, hogy harmincöt év után beváltja a rendőrség a lopás éjszakáján tett ígéretét: egyből csörögtek, ahogy meglett a – még 1974-ben megfújt – autó.

A nőtől, aki el akarta adni, azonnal elvették a Fordot. Jack rosszul is érezte magát emiatt, ugyanolyan áldozatként tekintett rá, mint amilyen ő maga is volt 1974-ben. Felvetődött, hogy visszaajándékozza a megtalált kocsit, de az apjához fűződő emlékek miatt ezt végül elvetette.

A Mustang egyébként meglehetősen leharcolt állapotban volt, amikor visszakerült Jackhez, jó pár ezer dollárt kellett még rákölteni, hogy használható legyen.