Állítólag a kopogtató cédulák miatt szólalkozott össze két képviselőjelölt kedden koraeste a Szabolcs megyei Vasmegyeren. A vitában, úgy tudni, egy gázpisztoly is előkerült, de lövés nem dördült – ezt a rendőrség is megerősítette.

A képviselőjelöltek egyike, – aki egyébként jelenleg is önkormányzati képviselő a faluban – a rendőröknek azt állította, a másik fegyvert fogott rá.

A másik fél, Nyárádi Antal azt mondta, hogy az önkormányzati képviselő megállt a portája előtt kedden este, és kiabált, hogy menjen ki. Ő odament a kerítéshez, mire a másik férfi kérdőre vonta, miért állítja róla a faluban, hogy a kisebbségnek juttatott adományokat pénzért osztja. A 65 éves férfi erre azt felelte, azért, mert ezt hallotta azoktól is, akik a támogatást kapják.

A képviselő erre Nyárádi Antal elmondása szerint ütésre emelte a kezét, de nem ütött, csak annyit mondott: semmi köze ahhoz, hogy ő miből él. „Rátette a kezét a kerítésre. Azt mondtam neki, hogy takarodjon, különben bemegyek a fegyveremért” – mesélte Nyárádi Antal, aki be is ment a lakásba, magához vette a gázpisztolyt, de mire visszatért, a férfi két házzal odébb, a kocsijában ült.