A tévében is bemutatták a prototípust. A megcélzott árszinten már most legyártható a tablet, de hosszú távon 10 dollárra remélik leszorítani a bekerülési költségét.

Az indiai oktatási minisztérium júliusban sajtótájékoztatón jelentette be hogy a helyi műszaki egyetemekkel és kutatóintézetekkel együttműködve egy rekordolcsó, 35 dollárból előállítható táblagép kifejlesztésén dolgozik. Bár a rendezvényen a közoktatást megcélzó készülék prototípusát is bemutatták, sokan kétkedéssel fogadták a hírt, már csak azért is, mert a tárca korábbi, hasonlóan ambiciózus laptopprojektje kudarcba fulladt.

Lehet, hogy ezúttal nem így lesz. A minisztérium legalábbis mindent megtesz annak érdekében, hogy erről meggyőzze az embereket: nemrég az egyik helyi televízióban is bemutatták a prototípust . A műszaki újdonságokkal foglalkozó Gadget Guru című műsor vezetői nemcsak beszélgettek Kapil Sibal oktatási miniszterrel, de hosszasan próbálgatták is az eszközt, és meglehetősen elégedettek voltak vele, a hardvert kiforrottnak találták. Egyikük azt mondta: két órán át próbálta lefagyasztani a táblagépet, de nem jár sikerrel.