LMP: Aggasztó helyzetben a DVTK

A Lehet Más a Politika számára a legfontosabb a közvagyon , az állam működésének az átláthatósága. Szeretnénk, ha a polgárok betekintést nyerhetnének minden olyan szerződésbe, amelyben érintett a közvagyon is. Az utóbbi időben nagymértékben elszaporodtak hazánkban a korrupciós ügyek. A Lehet Más a Politikának már sikerült megállítani számos olyan ügyet, amelyben a közvagyon elherdálása tetten érhető volt.

A Lehet Más a Politika Miskolci Helyi Csoportja éppen ezért nem mehet el szó nélkül a DVTK körül kialakult helyzet mellett sem. Mindenki számára tudott, hogy fél évvel ezelőtt a város tulajdonába került a futballklub, mert az előző tulajdonos is csőd közeli állapotba juttatta a csapatot. Ennek köszönhetően úgy tűnt, hogy a klub megmenekülhet a csődtől. A város vezetői megfontolt, következetes és takarékos gazdálkodást ígértek a szurkolóknak. Mára kiderült, hogy ebből semmit sem sikerült megvalósítani!

A fél éves városi vezetés alatt a csapat költségvetésében közel 200 milliós hiány keletkezett. A város polgárai, a szurkolók, akik ezen összeg nagy részét adó forintjaikból finanszírozzák, mind a mai napig nem kaptak hitelt érdemlő információt. Az időközben felbukkanó és komolynak tűnő befektető is a kialakult helyzet miatt elbizonytalanodni tűnik. Miskolc egyik fontos helyi értéke elsüllyedni látszik a hozzá nem értő és pazarló gazdálkodás miatt.

Kérjük a városvezetést, amely tulajdonosként van jelen a klub életében, hogy számoljon be a klub jelenlegi helyzetéről! Tegyék nyilvánossá a klub költségvetését és mérlegét a bevételekről és kiadásokról!

Átláthatóságot szeretnénk a város által üzemeltetett cégeknél is. Jogos a gyanúnk, hogy ha ennél az egy gazdasági társaságnál ilyen helyzet alakulhatott ki egy fél év alatt, akkor talán a város többi cégénél is hasonlóan súlyos pénzügyi manőverek történhettek.