Csapatonként akár öt-hat futballistát is megvehetett a Németországból irányított délszláv fogadási maffia, és a gyanú szerint a jelenlegi NB I.-es mezőnyből mindössze öt csapat nem játszott manipulált meccset az elmúlt három szezonban.

A bundabotrány kirobbanásakor a számos európai országra kiterjedő ügyet ismerők úgy vélték, a helyzet a Balkánon, nevezetesen Boszniában a legrosszabb

  , de hamarosan kiderült, Magyarországon még annál is aggasztóbb állapotok uralkodnak. Ezzel együtt informátorunk nem erősítette meg tavaly megszólaló forrásaink állítását, miszerint fordulónként akár három-négy meccset is manipulálhattak a fogadási csalók.

Hozzájutottunk a gyanú szerint megvett meccsek nem teljes listájához is, de a nyomozás sikere érdekében informátorunk azt kérte, a konkrét találkozókat ne közöljük. Annyi azonban elárulható, hogy a 2007/08-as, a 2008/09-es és a 2009/10-es szezonból NB I.-es, Magyar Kupa- és Ligakupa-meccsek egyaránt gyanúsak. Informátorunk mutatott egy felsorolást azokról a klubokról, amelyeknek konkrét meccsük nem szerepelt a listán, azonban folyik ellenük vizsgálat.

A listán szereplő mérkőzések döntő többsége sokgólos győzelem volt. A lista a konkrét meccsek nélkül is sokkoló: a mostani NB I.-es mezőnyből mindössze öt csapat nevét nem láttuk: Ferencváros, Kaposvár, Kecskemét, Szolnok, Videoton.

Ez azt jelenti, hogy a jelenlegi NB I.-es klubok közül gyanús az előző három szezonból a BFC Siófok, a Bp. Honvéd, a Haladás, a Győri ETO, a Lombard Pápa, az MTK, a Paks, az Újpest, a Vasas és a ZTE legalább egy-egy meccse. A jelenleg másodosztályú együttesek közül a Bőcs, a Diósgyőr, a Tatabánya és Vecsés lehet érintett lehet-írja az index.hu