A budapesti a XIV. kerületi rendőrkapitányság előtt, a Stefánia úton péntek este tartott gyertyákat gyújtottak a délután halálra gázolt Radovics Dusán zászlós tiszteletére.

A megemlékezésen jelen volt Pintér Sándor belügyminiszter, Hatala József országos, Tóth Tamás budapesti rendőrfőkapitány, valamint helyszínelők, nyomozók, szabadnapos rendőrök, vámosok, mentősök, tűzoltók és polgárőrök is.

Nem sokkal este fél 9 után a helyszínen lévő több száz rendőrségi, mentő- és tűzoltóautó szirénáját egy percre bekapcsolták. Ezt követően több percig néma csend volt az emlékezés helyszínén. Több rendőrautó fényhídjára is fekete szalagot kötöttek.

Radovics Dusán zászlós péntek délután vesztette életét, amikor a Keleti pályaudvaron egy BMW – amelyet a rendőrök üldöztek – elütötte. Az elkövetőt a XIV. kerületben akarták megállítani, de továbbhajtott. Végül a IX. kerületben, a Gubacsi úton sikerült feltartóztatni. A sofőrt a rendőrök őrizetbe vették. Jelenleg a Budapesti Nyomozó Ügyészségen hallgatják ki.