A bíróság szerint, három és fél évet ér, a 17 éves bodroghalmi Nagyházi Tibor élete

Három és fél év – ennyit ért a bíróság szerint Nagyházi Tibor (†17) élete, akit három éve egy ittas rendőr gázolt halálra.

Bár információink szerint P. István (41) bevonult a börtönbe, a szülők úgy vélik, a részeg gázoló több büntetést érdemelne.

– Amíg élünk, harcolunk. Nem hagyjuk annyiban, hogy a fiunk élete csak ennyit ért. Tibor barátja maradandó sérüléseket szenvedett a balesetben – hajtotta le a fejét az édesapa, Nagyházi Tibor, aki szerint példát kellett volna statuálni a verdikttel, hiszen a gázoló rendőr volt.

– Tibi vasárnap lett volna 20 éves… Mint megírtuk, 2007. augusztus 29-én Tibor és barátja, János Bodroghalmon, egy ház előtt beszélgetett, amikor P. István Opel Omegájával a szesztől mámorosan elvesztette uralmát az autó felett, és elgázolta a két fiatalt. Később vették észre, hogy Tibort maga alá gyűrte a jármű.

– Öt-hat év is lehetett volna az ítélet. Éppen ezért kérni fogom az ügyészt, hogy adjanak be rendkívüli perorvoslatot az ügyben a Legfelsőbb Bírósághoz – magyarázta Lichy József ügyvéd-
blikk.hu