Az áruház különlegessége, hogy a műemléki védettségű épületben a Kulturális Örökségvédelmi Hivatallal együttműködve készült el az eladótér teljes körű felújítása, ezáltal visszaállítva az 1900-as évek elején elkészült belső tér hangulatát. A gipsz stukkók eredeti formájukban kerültek helyreállításra és a színvilág a restaurátori feltárás során megtalált eredeti színek szerint került kialakításra.

Július 2-án, pénteken reggel Miskolcon nyitotta meg a legújabb Expressz üzletét a TESCO-GLOBAL Zrt. A kisebb, mintegy 260 négyzetméteres alapterületre való tekintettel a Tesco szelektált árukészletet állított össze. Az új üzlet közel háromezer különböző terméket – elsősorban élelmiszereket, frissárut, zöldséget, gyümölcsöt, valamint helyben sütött pékárut kínál.
Az új üzlet naponta reggel 6-tól este 22 óráig tart nyitva. Mostantól különleges akciókkal várják a vásárlókat, de ezt követően hétről-hétre megújuló ajánlatokkal is találkozhatnak a betérők. Természetesen a márkás termékeknél jóval kedvezőbb árú saját márkás termékeit is felvonultatja a Tesco legújabb Expressz üzletében.