Növényi Norbert lesz a Legfelsőbb Bíróság elnöke? Egy vicclaptól kért helyreigazítást a kormány

A hircsarda.hu nevű, álhíreket közlő vicclapon péntek reggel egy helyreigazítás jelent meg. Az oldal arra kényszerült, hogy jelezze, Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár nem mondott soha olyat, hogy futballpályákon is engedné a buktatást.

A történteket a Képviselő Funky sokat látott szerkesztői kétkedéssel fogadták. Egyrészt miért kérne a kormány helyreigazítást egy olyan oldaltól, ahol nyilvánvalóan viccek vannak, most például olyanok, hogy Növényi Norbert lesz a Legfelsőbb Bíróság elnöke.

Másrészt a helyreigazítási kérelemben az oktatási államtitkár neve hibásan, egy n-nel szerepel, holott az államtitkár asszony két n-nel írja a nevét. A helyreigazításban eredetileg még jól szerepelt a név – mondta viszont az Indexnek Dobi Ágnes, a kérelem szerzője.

Harmadrészt a helyreigazítási kérelemben e mondat közlését is kérik: “A jogsértő anyag eltávolításán túl, elnézést kérünk a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium oktatásért felelős államtitkárától.” Ez azért badarság, mert a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumban nincs oktatásért felelős államtitkár, ilyen a Nemzeti Erőforrás Minisztériumánál van.

Aztán kiderült, hogy a sok tévedés ellenére a helyreigazítási kérelmet valóban hivatalosan elküldte a kormány egyik sajtósa-írja az index.hu