Debrecen – A vidéki városok közül Debrecenben van bejegyezve a legtöbb vállalkozás, mintegy 14 ezer, viszont itt jutott arányaiban a legkevesebb cég a törlés sorsára a válságban: két év alatt 7,8 százalék.

 

Ez nagyjából olyan arány, mint a budapesti, ott a 236 ezer cégnek a 7,4 százaléka szűnt meg. Szomorú adat, hogy a két nagy északkeleti városban szüntették meg a legtöbb vállalkozást: Nyíregyházán a törlések aránya 12,8, Miskolcon pedig tízszázalékos. A krízis leginkább a gazdaságilag elmaradott megyéket sújtja. A legtöbb céget Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében zárták be 2008. május vége óta: a nyilvántartott 19,5 ezer társaságból 3079-et, ami 15,8 százalékos arány. Ezenkívül még Nógrádban, Zalában, Tolnában és Komárom-Esztergomban regisztráltak tíz százaléknál nagyobb arányban cégtörlést.

A nagyobb vidéki városok közül Debrecenben van bejegyezve a legtöbb vállalkozás, mintegy 14 ezer, viszont itt jutott arányaiban a legkevesebb cég a törlés sorsára: két év alatt 7,8 százalék. A két nagy északkeleti városban szüntették meg a legtöbb vállalkozást: Nyíregyházán a törlések aránya 12,8, Miskolcon pedig tízszázalékos.