Magyar Köztársaság
Nemzeti Erőforrás Minisztériuma
Dr. Réthelyi Miklós Úr
Miniszter

Tisztelt Miniszter Úr

A MISEK Miskolci Semmelweis Ignác Egészségügyi Központ és Egyetemi Oktató Kórház Nonprofit Kft. Egészségügyi és Szociális Ágazatban Dolgozó Demokratikus Szakszervezete Alapszervezete tagjai és a társaság dolgozói képviseletében felkérjük Önt,

hogy a Magyar Köztársaság Kormányához, és szükség szerint az Országgyűlés illetékes fórumaihoz továbbítsa és képviselje az alábbi kezdeményezésünket:

Kezdeményezzük, hogy az egészségügyben dolgozó több ezer ember eddigi áldozatos munkája társadalmi elismeréseként, megbecsülésük jeleként, – hasonlatosan a köztisztviselőkhöz, az igazságszolgáltatás illetve más ágazatban dolgozókhoz, -Semmelweis Ignác születése napját nyilvánítsák az „Egészségügyi Dolgozók Napjává”. A köz szolgálatban dolgozó, a társadalom minden részével napi kapcsolatban álló, azokat szolgáló egészségügyi munkavállalói réteg megszolgálta, hogy több évtizedes ünnepe a társadalom által is elismert, ünneppé váljon. Ez a gesztus nyilvánvalóan nemcsak az egészségügyi dolgozók, ilyenkor méltán átérzett belső önbecsülését fokozná, hanem kifejezné az egészségügyi dolgozók által végezett munka társadalmi elismertségét, fokozná az ünnep méltóságát, ünnepélyességét és emelkedettségét.
Természetesen tudjuk, hogy egy ilyen döntésnek anyagi vonzata is van, de nem hisszük, hogy különösebb bizonyításra szorulna, hogy mi egészségügyben dolgozók ezt már ellentételeztük és ezt hivatástudatunkból eredően ezután is meg fogjuk tenni.

Tisztelt Miniszter Úr!

Reméljük, hogy velünk egyetértve, jó szívvel fel tudja vállalni kérésünk képviseletét, és mindent megtesz annak érdekében, hogy ez a kérés valósággá válva mindannyiunk számára segítséget jelentsen a további embert próbáló mindennapokban. Őszintén reméljük, hogy az Ön megértő segítségével 2011-ben már mi is – a köztisztviselőkhöz és más a társadalom egésze szolgálatában álló „közszolgához” hasonlóan – munkaszüneti napon ünnepelhetünk majd a tudós orvos születésének napján, július 1.-én.

Amennyiben igen, ezt hálás szívvel megköszönjük Önnek.

Miskolc, 2010. július 01.

Tisztelettel:
dr. Török Pál
EDDSZ Alapszervezet
elnöke