Vasárnap estig nem mutat túl rózsás képet az időjárás. A szombati napot egészen vasárnap hajnalig áztatta az eső, és sajnos semmi pozitív jóslattal nem szolgáltak a szakemberek.

Esős időre kell vasárnap is számítanunk, de nyugaton, később keleten hosszabb napos időszakok is lehetnek. Többfelé várható eső, zápor, a keleti országrészben néhol zivatar is előfordulhat. Az északi, északkeleti szelet a középső országrész kivételével erős, északkeleten néhol viharos széllökések kísérik, a legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 22, 27 fok között alakul.

A közlekedésmeteorológia a vizes aszfalt miatt megnövekedett fékútra hívja fel a figyelmet. Ilyen időben még fontosabb betartani a helyes követési távolságot, és a sebességlimitet, hiszen nehezebb megállni, könnyen megcsúszhat az autó. Az orvosmeteorológia melegfront jellegű hatásra figyelmeztet, amely okozhat fejfájást, álmatlanságot, csökkenhet a koncentrációképesség is.

A jövő heti folytatásban melegedést prognosztizálnak a meteorológusok. Kezdetben még többször, majd időnként növekszik meg a gomolyfelhőzet, eleinte még több helyen, majd helyenként alakulhat ki zápor, zivatar. Jelentős mennyiségű csapadék nem valószínű. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13, 19 fok között alakul, a legmagasabb nappali hőmérséklet kezdetben 25 fok körül, majd pedig 25, 30 fok között várható.