Soha nem kapott ki három góllal Anglia futball-vb-ken. Németország megérdemelten győzött egy olyan csapat ellen, amelynek csak idő kérdése volt az összeomlása.

A meccs teljes képe alapján kijelenthető, hogy egy olyan angol csapat búcsúzott el a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság további küzdelmeitől, amelyért nem kár. Capello csapatának csak idő kérdése volt, hogy mikor omlik össze. A mostani meccsen is, a csoportmeccsekhez hasonlóan csak egyes szakaszokban tudták azt a harcos futballt felmutatni, amiért a világ az angol bajnokságot szívesen nézi.

Németországnak viszont hatékony és látványos játéka van, amely sokáig elég lehet. A fiatalokból álló csapat, az angolok ellen is folyamatos mozgásban volt és technikás passzokkal majd minden támadásukat végig tudták vinni. A nagy öregek közül Klose ismét megmutatta, hogy valódi kupacsatár, amikor a legnagyobb a szükség akkor futja a legjobb formáját.

Anglia elszenvedte történetének első háromgólos vb-vereségét, a fiatal német válogatott pedig készülhet a negyeddöntőre Argentína vagy Mexikó ellen.