A rendőrség mindennapos harcot vív az utcai prostitúció visszaszorítása érdekében! Vannak olyan nők, akiket hetente négyszer-ötször is előállítanak, de van olyan eset, amikor férfit vesz szabálysértési őrizetbe a hatóság.

Legutóbb egy 29 éves miskolci férfit állítottak elő a Miskolci Rendőrkapitányságra, aki a késő esti órákban a Szinva utcán kínálta szexuális szolgáltatásait. A tiltott kéjelgővel szemben szabálysértési eljárás indított a hatóság.

A rendszeres ellenőrzéseknek köszönhetően sikerült szinte teljesen kiszorítani a tiltott kéjelgőket Miskolcon a védett övezetekből. Továbbá a Miskolci Rendőrkapitányság illetékességi területéhez tartozó 3-as, 35-ös és a 37-es számú főútvonalak mentén szintén hasonló eredmények demonstrálják a hatósági erőfeszítéseket.

A konkrét számok tekintetében lefektethető, hogy 2009-ben a miskolci rendőrség összesen 910 esetben kezdeményezett tiltott kéjelgés miatt szabálysértési eljárást a Miskolci Városi Bíróságon. A taláros testület 104 esetben elzárást, 259 alkalommal pénzbírságot szabott ki és 148 esetben élt figyelmeztetéssel. (399 esetben azonos volt az eljárás alá vont személye, így azokat a bíróság egy ügyként bírálta el.)

A Miskolci Rendőrkapitányság a közbiztonság megszilárdítása érdekében, a polgárok jogos igényeinek eleget téve évről-évre egyre nagyobb figyelmet fordít a prostitúció és az ahhoz kapcsolódó más jogellenes cselekmények visszaszorítására. Az adatok tükrében elmondható, hogy az elmúlt évben többször intézkedtek tiltott kéjelgés miatt, mint az azt megelőző évben. Ez nem jelenti azt, hogy a prostituáltak száma és tevékenysége megnőtt volna a városban, hanem a rendőrség azon igyekezetét példázza, hogy a törvény által védett övezetekből, így különösen az iskolák, óvodák, közművelődési épületek, egyházak, temetkezési kegyhelyek környékéről teljesen kiszorítsák a jelenséget.