A felsőzsolcai gyermekek szobáiba éjszaka surrant be valaki: mobiltelefonokat, pénzt és játékokat vitt el. A gyerekekre és értékeikre biztonsági őr felügyelt. A tábor vezetője szerint ezért nem valószínű, hogy egy idegen juthatott be az épületbe.

A szobáik helyett a folyosón álldogálnak a gyerekek, bent ugyanis a rendőrök helyszínelnek. Éjszaka négy helyiségbe surrant be valaki a táborban és meglopott tíz gyermeket: mobiltelefonokat és a zsebpénzüket vitte el. Bár a tárgyak közvetlenül a gyerekek ágya mellől tűntek el, a tolvajt sem ők, sem a felügyelő tanárok nem vették észre.

A rabló azért tudott besurranni, mert több szoba ajtaja is nyitva maradt éjszakára. A WC-k ugyanis nem a szobákban, hanem egy másik helyiségben vannak, így a gyerekek folyamatosan ki-be járkálnak.

A diákok június eleje óta nyaralnak itt az árvíz sújtotta Felsőzsolcáról. Az éjszakai lopás megviselte őket és otthon maradt szüleiket is.

Az épületbe egyébként folyamatosan járőrözik valaki, éjszaka, a lopás idején is volt itt egy őr, de ő sem látott semmit. Az épületben rajta, a gyerekekén és kísérőiken, valamint a tábor egy-két dolgozóján kívül senki sem volt. A tábor vezetője azt mondja, nem valószínű, hogy a kívülről jött a tolvaj.

„Külső tolvajok nem szoktak a területen előfordulni, innen még semmi nem igazán tűnt el, általában ilyen belső problémák adódnak és zavarják meg az üdülést …” – mondta Bogó Ágnes, a Zánkai Gyermek és Ifjúsági Centrum Nonprofit, Közhasznú Kft. ügyvezető igazgatója.

A tolvaj az összes mobiltelefont kikapcsolta mire a lopást reggel felfedezték. Egyelőre sem az elkövető, sem az ellopott tárgyak nincsenek meg. A rendőrségen annyit mondtak, hogy azonnal megkezdték a nyomozást az ügyben.