A Volvo Minőségi Kiválóság díjjal értékelte a miskolci Joyson munkáját

A Volvo Minőségi Kiválóság díjjal értékelte a miskolci Joyson munkáját. A díjat a svéd Volvo göteborgi felsővezetői, Joakim Albihn és Marian Mikulec adták át.

A projektek jutalma

„A díj a 2014 óta folyamatban lévő projektjeink jutalma. Azóta leszállítottunk több mint 7 millió készterméket a Volvónak, mindössze két gyártósorról. E termékek magas minőségének elismeréseként kaptuk a Minőségi Kiválóság díjat. Ez egyben azt is jelenti, hogy a 7 millió termékkel kapcsolatban rendkívül kevés vevői reklamációt kaptunk”- avatott be minket a díj hátterébe Vér Szilveszter, a miskolci Joyson gyárigazgatója.

Vér Szilveszter kiemelte: a miskolci gyártósorokon óriási jelentősége van az emberi képességeknek. Így a díj a dolgozók hozzáállását és a magas minőség iránti elkötelezettségét dicséri. Számos kézi beavatkozás történik a Volvo-termékeken, így a gyártás során gyakorlatilag minden az ő szaktudásukon múlik. 

„Továbbra is szeretnénk a Volvo bizalmát megőrizni. Azóta új projekteket is nyertünk, és szeretnénk fenntartani a kiváló minőséget, hiszen a Volvónál a minőség és az utasok biztonsága kiemelt szerepet képvisel” – hangsúlyozta Vér Szilveszter.

Ritka az ilyen rangos díj

A Joyson több éve megpályázta már ezt a díjat a Volvóval elkezdett közös projektek kapcsán.

„Korábban csupán néhány cikkszámot gyártottunk nekik. Az lett a minőségügyi célunk, hogy kapjunk egy elismerést a vevőinktől. Ez volt az első, a Volvo Minőségügyi Díja, a VQE (Volvo Cars Quality Excellence)”-beszélt a Joyson korábbi minőségi díjáról Kórik Gábor, a Joyson minőségbiztosítási vezetője.

Most Volvo vezetése úgy döntött, hogy érdemes a miskolci Joysonnal új projektekben együttműködni, így elnyerték a minőségügyi díjat.

A rangos elismerést a Joyson gyár kapta, az összes kolléga, aki részt vesz a Volvo termékek készítésében. Kórik Gábor szerint ez ritka eset, mert a Volvo nem adja oda minden beszállítójának. A díj birtokosai a tapasztalatok szerint mindig előnnyel indulnak a Volvónál az új megrendelésekkel kapcsolatban.

Kiemelkedően jó minőség

Kórik Gábor szerint a Minőségi Kiválóság díj a Joyson ügyfélközpontú szemléletének köszönhető. Annak, hogy kiemelkedően jó minőséget tudnak biztosítani a vevők számára.