Egy putnoki hölgy, akit lánya szeretett volna meglátogatni vasárnap, de nem tudott bejutni hozzá, attól tartott, hogy valami baja eshetett; ezért értesítette a rendőséget.

A Putnoki Rendőrőrs egyenruhásai hamar intézkedtek, így egy gyors bejutási pontot találva, a pince ablakán keresztül mentek be a lakótérbe, ahol magatehetetlen állapotban találták az idős asszonyt. A sérült nő ugyanis elesett, és már nem tudott segítséget kérni.

Ezen az apró ablakon jutottak be a rendőrök a házba (fotó: police.hu)

Minden harmadik idős ember egyedül él, vagy magányos – derül ki a Reacty Digital által, két évvel ezelőtt készített felmérésből. Ez átlag felett jellemző a nőkre, illetve minél idősebb valaki, annál valószínűbb, hogy nem osztja meg a fedelét mással. A felmérés kíváncsi volt arra, hogy a 60-79 éves korosztálynak milyen társas kapcsolataik vannak. Az érintettek fele (49%) kifejezetten sok emberrel tartja a kapcsolatot, akár családtagokkal, szomszédokkal, akár kollégákkal vagy barátokkal. Közel ennyien (45%) néhány kapcsolatot jelöltek meg csupán. Hat százalék jelezte, hogy maximum 1-2 szoros emberi kapcsolata van, vagy egyáltalán nem számíthat senkire.