Vizet oszt az önkormányzat Miskolcon a hőségriadó miatt

A meteorológiai előrejelzésekre tekintettel az országos tisztifőorvos az ország egész területére vonatkozóan  III. fokú hőségriasztást adott kiígy Miskolcra is.

Harmadfokú hőségriadót akkor rendelnek el, ha a napi középhőmérséklet várhatóan legalább három egymást követő napon eléri a 27 Celsius-fokot.

Miskolc MJV Önkormányzatának megrendelésére a MIVÍZ Kft. a Centrum Áruháznál, a Villanyrendőrnél és az Újgyőri főtéren is vizet oszt a járókelőknek. Emellett párakapuk is segítenek a forróság elől enyhülést keresőknek a Centrum Áruháznál és a Szent István.

A nagy melegben fogyasszunk több folyadékot, lehetőség szerint tiszta vizet. Érdemes kerülni a kávé, az alkohol és a magas koffein- és cukortartalmú üdítők és zsíros ételek fogyasztását. A bőr védelméről sem szabad megfeledkezni, Az UV sugárzás okozta leégés ellen naptejjel és világos, jól szellőző bő ruházattal lehet a leghatékonyabban védekezni.

A hőség az egészséges szervezetet is megterheli, de különösen veszélyeztetett helyzetben vannak a kisgyermekek, az idősek, valamint a szív- és érrendszeri betegségben szenvedők. A szakemberek mindenkit arra kérnek, hogy aki teheti, ne tartózkodjon hosszabb ideig a napon, különös tekintettel a legmelegebb órákra.