Tisztelt Szerkesztőség!
A mai napon megjelent cikkükben idézték Hadházy Ákos országgyűlési képviselő Facebook-bejegyzését. A posztban szereplő állítások és sugalmazások nem felelnek meg a valóságnak, ezért kérjük az eredeti megjelenés helyén az alábbiak közzétételét.
1. Dr. Windisch Lászlónak, az Állami Számvevőszék elnökének 33 százalék részesedése volt egy asztalos cégben, mely cég a tulajdonosi jogviszony fennállása alatt sosem indult közbeszerzésen.
2. A többségi tulajdonos még a közbeszerzésen való indulást megelőzően kivásárolta Dr. Windisch László részvényeit, éppen azért, hogy tulajdonrésze ne képezze akadályát az ő többségi tulajdonát képező cég fejlődésének.
3. A cégnyilvantartásban a tulajdonosváltozás ugyanazért nem látszik, amiért az sem, hogy valaha Dr. Windisch László tulajdonosa volt a cégnek: kisebbségi részvénycsomag tulajdonosaként ez nem része a cégnyilvantartásnak. Ezeket az adatokat a jogszabályoknak megfelelően a részvénykönyv tarzalmazza, ezt lehetősége lett volna képviselő úrnak is tanulmányoznia posztja megírását megelőzően.
4. Dr. Windisch László új cége, a Picidae Famíves Kft. sosem indult közbeszerzésen, és amíg Dr. Windisch László az ÁSZ elnöke, természetesen nem is fog.
Üdvözlettel: ÁSZ Kommunikáció