Egy síházat terveztünk Izlandra!
Dóri ter/v/ei Dóra Hubay társaságában van, itt: Lake Mytvan.
 
Sziasztok!
Örömmel mutatom be nektek a pályművünket, amit most talán jól is esik nézegetni ebben a nagy melegben. Ugyanis egy síházat terveztünk Izlandra!⛷
Koncepciónk lényege a helyi vulkáni hamuból készült 3D-s nyomtatott ház, ami reflektál a környezetére a természetközeli formavilágával. (Környéken vulkanikus kúpok, krátertó található.)
A rideg, hideg, szórús törmeléket áttranszformáljuk egy képlékeny, alakítható, kellemes tapintású péppé, ami szilárdulás után felveszi a síház alakját.
Az épület teteje egy üvegtető, amin keresztül élvezhetjük a sarki fényt.
Az étterem panorámaablakából gyönyörködhetünk a környék hegyeiben.
Fűtését a helyi gejzírhővel oldjuk meg, szennyvíz kezelését egy zárt tartályban lezejló komposzttálással oldjuk meg.
Az étterem hosszanti tengelyében egy vízpárával működő kandallót tettünk, ami vizuálisan is meghatározó látványelem, egyben kijelöli a közlekedési irányt az önkiszolgáló pult előtti teret.
A kiszolgáló funkciók felett terveztünk egy lounge teret, ahol babzsákokon megpihenve élvezhetjük a sarki fényt. Ne adj’Isten olyan az időjárás, éjszakára ott ragadva egy nagyon kellemes meleg puha „kráter gyomrában” vészelhetjük át a vihart.
Célunk egy olyan fenntartható, helyi anyagokból épülő ház tervezése volt, ami akár ikonikus épületté is válhat a környéken és nemcsak télen szolgálja,a sízők pihenését, hanem az erre kiránduló túristákra is gondol.
Ti is szeretnétek ottragadni 1-2 napra?😃
Tervező csapat:
@ÉvaHortobágyi Dóra Hubay Maxout Design
Aki kíváncsi a részletekre, keressen minket!