Két 0-0-át hozott a C csoport zárása, ami igazából a szerbeken kívül mindenkinek jó volt. Anglia megnyerte a csoportot, Dánia egészen szürreális versenyben megelőzte Szlovéniát, amely történelme során először jutott tovább. Szerbia kiesett, a magyar válogatott sorsa pedig szerdán dől el.

Magyarországon alighanem az Anglia-Szlovénia mérkőzés volt az egyik legnépszerűbb az utolsó csoportkörben, ugyanis a korábbi eredmények alakulása miatt Harry Kane-ék győzelme magyar továbbjutást ért volna. Gareth Southgate csapata azonban hozta a tornán már látott, egyáltalán nem eredményes játékát, miközben a mélyen védekező, a döntetlennel tökéletesen elégedett szlovén csapat vezetett pár ígéretes kontrát.

A második félidőben felborult a pálya a labdabirtoklás tekintetében, azonban Anglia továbbra is veszélytelen volt Oblak kapujára. A hajrára bejött az a Cole Palmer is, aki remek szezont futott a Chelsea-ben, és aki eddig még nem szerepelt az Európa-bajnokságon – míg a szlovénok azt a Josip Ilicicet vetették be, aki depresszióval küzdött, majdnem vissza is vonult, csoda, hogy még játszik, most meg az Eb-n lépett pályára.

Foden volt a meccs embere.

Nem érkezett meg azonban a nagy lendület az angol csapat játékába, így aztán 0-0 lett a vége. Sőt, a C csoport kicsit próbára tette a focidrukkerek türelmét, mert a dán-szerb meccs is 0-0-val ért véget. Szerbia így kiesett, a másik három csapat pedig továbbjut.

Dánia és Szlovénia minden mutatóban egálra végzett, amiben csak lehet, így végül az döntött, hogy a – két egyébként egy selejtezős csoportban szereplő válogatott közül – a dán csapat előrébb végzett a selejtezős rangsorolásban.

A magyar válogatottnak elsősorban az nyújthat esélyt, ha Csehország és Georgia nem nyer, vagy a csehek legalább három góllal megverik a törököket. Folytatás szerdán.