Skip to content

Villámárvíz, jégeső szakad szerdán az országra

Villámárvíz, jégeső szakad szerdán az országra

Felhős időre, délről észak felé vonuló zivatarokra számíthatunk szerdán, helyenként felhőszakadással – a legkevésbé északkeleten várható csapadékos időjárás. A zivatarok környezetében erős, viharos széllökések is előfordulhatnak. A hajnali csapadékhullám elvonultával délelőttre átmenetileg csökken a felhőzet, kivéve nyugaton és délnyugaton.

Délutántól azonban visszatérnek

a záporok-zivatarok, de már felhőszakadás, jégeső és viharos széllökések mellett. Helyenként heves zivatarok is előfordulhatnak – írja a HungaroMet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 33 fok között alakul, nyugaton, délnyugaton lesz hűvösebb, délkeleten pedig melegebb.

Szerdára több megyére

első- illetve másodfokú figyelmeztetést adtak ki zivatar és felhőszakadás miatt. A szerda délutáni esőzések nyomán akár villámárvíz is kialakulhat, az Időkép szerint leginkább a Közép- és Kelet-Dunántúlon valamint Közép-Magyarországon. Egyes helyeken egyhavi csapadékmennyiség, 70–75 milliméter is eshet, villámlás, viharos szél és 1–2 centisnél nagyobb jég kíséretében.



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



Egy hozzászólás

  1. Névtelen
    2024.06.26. 05:19

    Ivány rendezi az úszó EBt a zsarnain? Versenybírók kik? 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük