A választás legnagyobb vesztesei. A NER-elit magánrepülői és -jachtjai, de még a magas infláció is
CSÓTI REBEKA / 24.HU
  • Németh Szilárd kizáratta a Fideszből a volt helyettesét, akit a szavazatok kétharmadával választottak újra, míg a fideszes jelölt a 10 százalékot is alig érte el Csepelen.
  • A magát esélyesnek tartó győri DK-s polgármesterjelöltre 3 százalék voksolt, Glázer Tímea még a közgyűlésbe sem került be.
  • Lázár János körbehaknizta a vidéket azzal, hogy Márki-Zay Péter a leghülyébb polgármester az országban – a vásárhelyiek megtorolták.
  • Az árnyékkormány megbukott, a kis pártoknak annyi.
  • Összeszedtük, kik voltak a június 9-ei választás nagy vesztesei – holott néhányuk el sem indult rajta.

Lázár János

„Ha a hódmezővásárhelyiek megválasztják Márki-Zay Pétert polgármesternek, akkor a kormánytól semmiféle támogatásra és együttműködésre nem számíthatnak” – rögzítette már egy évvel az önkormányzati választás előtt a demokratikus versennyel kapcsolatos alapállását Lázár János. A kampányban aztán azzal haknizta végig a fideszes vezetésű városokat, hogy mindenhol elmondta, milyen szerencsések – az ő szülővárosának bezzeg az ország leghülyébb polgármestere jutott.

Ha még van hátra pár hét, a közlekedési miniszter talán odáig is elmegy, hogy a templomaik lerombolásával vagy asszonyaik rabszolgasorba vetésével fenyegeti meg a vásárhelyieket, ha újraválasztják a futóbolond Márki-Zayt.

VARGA JENNIFER / 24.HULázár János

Amit természetesen megtettek (MZP 17 százalékpontot vert fideszes ellenfelére, Lázár protezsáltjára, Grezsa Istvánra), végtére is a nyakas vásárhelyiek könnyebben lenyelik, ha hülye a polgármester, mintha a földesúr úgy beszél velük, mint a házatlan zsellérekkel, akik elmaradtak az igás robottal. Lázár (akit a kegyelmi ügy nagy nyertesének gondolhattunk, mígnem ismét bizonyította, hogy nála a politikai racionalitást bármikor felülírhatja a bosszúvágy) a választás óta Komlótól Nyíregyházáig gratulált a győztesnek és hálálkodott a Fidesz-szavazóknak. Hogy Hódmezővásárhelynek mit tartogat, abba jobb bele sem gondolni.

A Lázárhoz közeli vásárhelyi lap, a Promenád24 – amely útszéli stílusban támadta a kampányban Navracsics Tibort, amiért a miniszter nem átallott kezet fogni az ellenzéki polgármesterrel, és amelynek tulajdonosa Bada János, Lázár régi bizalmi embere, egykori gimnáziumi évfolyamtársa – már meg is kezdte a kudarc okainak feltárását. Olvasatukban ezek között szerepelt Novák Katalin és Balog Zoltán kegyelmi botránya, az ugyancsak a pedofilügybe belebukó Varga Judit és exférje, Magyar PéterMészáros Lőrinc 1000 milliárdos vagyona, a NER-elit magánrepülői és -jachtjai, de még a magas infláció is.

Hogy ki maradt ki a bűnbakok közül? Természetesen a városát fenyegető Lázár János.https://24.hu/belfold/2024/06/25/valasztas-2024-vesztesek-szentkiralyi-alexandra-lazar-janos-dezsi-csaba-andras-dk-glazer-timea-horvath-csaba-momentum/