Ez ám a meglepi. Nyereséges a DVTK Stadion

DVTK Stadion, Diósgyőr, üzemeltető: Diósgyőr Futball Club Kft., adózott eredmény: 240,4 millió forint

A keleti országrész másik nagy stadionja Miskolcon található, a DVTK Stadion 2018-ban, 13 milliárd forintból készült el, legfeljebb 14 646-an szurkolhatnak benne egy időben. A stadiont a klub mögött álló cég, a Diósgyőr Futball Club Kft. bérli és üzemelteti, akik 240,4 millió forintos profitot értek el 2023-ban, de ez nyilván nem csak a stadionból származik. A tulajdonos a Diósgyőri Stadionrekonstrukciós Kft., a cég nagyobb részben az NSÜ-n keresztül az állam, kisebb részben a miskolci önkormányzat tulajdonában van. Ők 2022-ben még 21 milliós mínuszban végeztek, 2023-ban már sikerült nyereséget termelniük, 5,1 millió forintot. Az árbevétel eközben mintegy 10 millió forinttal, 36,5 millióra nőtt.

A diósgyőri stadion
Túry Gergely

A stadion üzemeltetését közbeszerzésen szerezte meg a DVTK 2018-ban öt, majd 2023-ban újabb öt évre, más nem is pályázott. A diósgyőri focicsapat mögött álló Diósgyőr Futball Club Kft. évente 45,6 millió forintot fizet a tulajdonosnak a stadion üzemeltetéséért, hogy mennyi bevétele származik belőle, az a beszámolókból nem derül ki. A klub a Diósgyőri Stadionrekonstrukciós Kft.-hez irányított tovább minket, onnan azonban nem kaptunk választ megkeresésünkre.

A 2022–2023-ban még másodosztályú Diósgyőr értelemszerűen nem játszott nemzetközi kupameccset, de az idei bajnokságban a Fradi után a DVTK szurkolói voltak a legnagyobb számban jelen a hazai meccseken, átlagosan 6432-en. A meccsek mellett egy kétnapos fesztiválnak is otthont adott a stadion: a júniusi Diósgyőrfeszten fellépett Rúzsa Magdi, a Honeybeast, a Hooligans és a Wellhello is, idén pedig már itt rendezték az Ez az a nap! stadioneseményét is.https://hvg.hu/ingatlan/20240622_stadion-uzemeltetes-debrecen-diosgyor-gyor