Skip to content

Zelenszkij nagyon biztos abban, hogy Ukrajna drónfölényt alakít ki

Zelenszkij nagyon biztos abban, hogy Ukrajna drónfölényt alakít ki

 

Az Ukrinform arról ír, hogy Volodimir Zelenszkij ukrán elnök kinyilvánította (vagy inkább kinyilatkoztatta):

A drónok az a technológiai komponens, amelyben előnyben kell lennünk – tette hozzá. Hangsúlyozta:

„Az ukránok már most is világelsők a drónok egyes típusaiban.”

Mint kiderült, hétfőn az Ukrán Fegyveres Erők vezérkarának ülésén külön megbeszélést folytattak a drónokról.  „Sokan érdeklődnek a harcosaink már meglévő tapasztalatai és az Ukrajnában gyártott felszerelések iránt.

 Idővel minden bizonnyal minden partnerünknek segíteni fogunk

abban, hogy a drónok fejlesztésével megerősítsék biztonságukat” – mondta, vagyis már arról beszél, hogy a romokban heverő Ukrajna segít majd másoknak, amely kommunikáció megannyi kínzó kérdést vet föl.

Korábban írtuk

Drónpilóták, agronómusok, agrármérnökök. Ezekkel a szakmákkal lehet majd sok pénzt keresni a jövőben

Drónpilóták, agronómusok, agrármérnökök. Ezekkel a szakmákkal lehet majd sok pénzt keresni a jövőben

Hellovidek.hu annak járt utána Jáhny Ákos, a Get Work Trend Kft. ügyvezetőjével és Nógrádi Józseffel, a Trenkwalder kereskedelmi igazgatójával folytatott beszélgetésében, melyek ma a magyar vidék és a főváros hiányszakmái és milyen kialakuló pozíciókra érdemes készülnie a jövő munkavállalóinak. A szakemberek tájkoztatása szerint jelenleg hazánkban

az építőiparon és a készülő gyárak személyzetén kívül, a hétköznapi élethez is komoly hiány tapasztalható villanyszerelőkből, karbantartókból és a fémes munkák szakmunkásaiból is

– ahogyan azt cikkében idézi az Economx is.

Ezekkel a szakmákkal lehet majd sok pénzt keresni a jövőben

Miközben tehát több olyan szakma is van, amelyre országosan igény mutatkozika vidék új lehetőségeket is tartogat, amelyeken a leendő munkaválallóknak, akár a továbbtanulást, vagy átképzést tervezőknek is érdemes elgondolkodnia.

A globális felmelegedés miatt az agrárium radikális átalakulás előtt áll – ezt már Nógrádi Józseftől, a Trenkwalder kereskedelmi igazgatójától tudta meg a Hellovidék.hu, – melyhez olyan szakképzett munkaerőre lesz majd szükség, mint amilyenek a magasan képzett mechatronikai mérnökök, drónpilóták, agronómusok, agrármérnökök, élelmiszer-biztonsági szakemberek, agrárközgazdászok, biológus kutatók, vagy akár a kertészmérnökök. De mellettük továbbra is szükség van a hagyományos mezőgazdasági gépszerelőkre, járművezetőkre és mezőgazdasági alapismeretekben jártas kétkezi munkásokra is, természetesen.

A mérnöki szakmák keresettek és már a kezdetektől sok pénzt lehet velük keresni
A mérnöki szakmák keresettek és már a kezdetektől sok pénzt lehet velük keresniNitat Termmee / Getty Images Hungary

Új pénzkereseti lehetőségek is nyílnak a régiek mellett

modern gyárak is egyre komplexebb, gépspecifikus karbantartási feladat ellátását várják el, mondta Jáhny Ákos, így a mechatronikai alapismeretek és az informatikai jártasság is fontos tudás marad.

Nógrádi József szerint már most nagy igény észlelhetőmachine learning fejlesztő adattechnológusok iránt, de keresettek az adatelemző szakmérnökök, a hálózatkutatók és -fejlesztők, az energetikusok, az elektromos autószerelők, a töltőhálózat-telepítők, a környezetmérnökök, és a rekultivációs szakemberek is.

Új területekként gyorsan, jó pénzkereseti lehetőséggé válnak: a napenergia technikusi pálya, az ipari robot karbantartó, a zöld épület karbantartó, a 3D nyomtatási technikusi szakma, az elektromos jármű technikusi képesítés, és nagy szükség lesz azokra a szerelőkre is, akik az elektromos autók töltőjének javításához értenek.

A nyelvtudás még mindig előny

Miközben egyes szakmák ismerete egyre fontosabbá válik, a szakmai tudás mellett legalább egy idegennyelv, jellemzően az angol, minimum alap- vagy középfokú ismerete továbbra is előnytjelent a munkaerőpiaci boldogulásban, nyilatkozták a szakemberek a Hellovidék.hu-nak.

 

 



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük