Magyar Nemzet: Letartóztatták az óbudai szoci alpolgármestert

A Magyar Nemzet azt írja, a hatóságok a ma reggeli házkutatások során őrizetbe vették Czeglédy Gergő óbudai alpolgármestert.  Kedden fiktív szerződések és korrupciógyanú miatt összehangolt akciót hajtott végre kedden a Központi Nyomozó Főügyészség és a Készenléti Rendőrség az ellenzéki vezetésű óbudai önkormányzatnál.

Azóta az óbudai hivatal is kiadott egy közleményt, amelyben azt írják: „Az ügyészségi tájékoztatás szerint a nyomozati cselekmény ugyanabban az ügyben zajlik, amely kapcsán márciusban már kértek be iratokat az önkormányzattól. Habár a közleményükben azt írják, hogy az akcióban 40 hivatalos személy, köztük a Készenléti Rendőrség állományának tagjai vesznek részt, az önkormányzat épületében mindössze öt fő hivatalos személy tartózkodott. Ismét leszögezzük, hogy az önkormányzat minden egyes szerződése szabályos és valós teljesítésen alapul, ez kizárja a jogszerűtlenséget és a fiktivitást.”

A márciusi ügy, amelyre utalnak, arról szól, hogy a gyanú szerint egy férfi a cégén keresztül 2021-ben szolgáltatások nyújtására és eszközbeszerzésekre is fiktív szerződéseket kötött az óbudai önkormányzattal és két gazdasági társasággal, készpénz ellenében. Akkor négy embert vettek őrizetbe ennek kapcsán.

A Magyar Nemzet szerint most Czeglédy Gergő alpolgármester, a helyi MSZP vezetője is sorra került. Czeglédy korábban Gajda Péter kispesti polgármester kabinetfőnöke, még korábban Hagyó Miklós, Budapest volt főpolgármester-helyettesének titkárságvezetője volt. 2018-ban a Direkt36 itt a 444-en dolgozta fel a Kormányközeli üzletemberekkel összefogva virágzott fel egy MSZP-s politikus cégcsoportja című cikkében Czeglédy üzleteit.

Czeglédy Gergő 2019-es plakátja
photo_camera Czeglédy Gergő 2019-es plakátja Forrás: Kiss László fb