Csak Bakk nem nyert

ÍGY SZEREPELTEK A MEGAFON-KÉPZÉS RÉSZTVEVŐI A VÁLASZTÁSON

Lakmusz összevetése szerint a siker inkább múlott azon, hogy valaki új szereplő-e vagy régebbi, utóbbiak esetében sokkal magasabb volt a sikerráta.

A 2024-es önkormányzati választások után összesen 18 olyan politikai tisztségviselőt találtak, akik már az előző ciklusban is szerepet vállaltak, elvégezték a Megafon képzését, és az idei voksoláson ismét mandátumhoz jutottak.

Közéjük tartoztak például Bajusz Gábor és Hollósy András, Miskolc fideszes képviselői is.

Ők egy év eltéréssel, 2022 májusában, illetve 2023 áprilisában vettek részt az influenszerképzőn. Az idei kampányban a “Hahó, polgármester!” videósorozattal értek el jelentős sikert, amelyben főként roncsautók és más hulladékok elszállításáról készítettek felvételeket a városból. A Fidesz februártól több mint félmillió forintot költött a facebookos hirdetéseikre, végül pedig mindketten magabiztosan nyerték meg a körzetüket.

Ugyancsak sikerrel vette a választási akadályt a hétvégén Vaskó Ferenc, aki Mezőcsáton egyéni listás jelöltként jutott be a testületbe a Fidesz-KDNP színeiben. A szintén a kormánypártot erősítő Bakk Tamás Ózdon egyéniben méretetett meg, de neki nem jött össze a képviselőség.