Tóta: Budapest Magyarország legműveltebb, legképzettebb, a világra leginkább nyitott része

Hanem azért, mert

Budapest Magyarország legműveltebb, legképzettebb, a világra leginkább nyitott része. Ezek megint tények, és nincs bennük genetika vagy vidékellenesség.

A vidék legjobb koponyái ide gravitálnak már vagy kétszáz éve, ilyen a belpiacos agyelszívás. És ehhez a sokasághoz természetesen nem passzol az a talaj menti buflákság, ami a magyar jobboldal. Tarlósnak is jelentős erőfeszítésébe került, hogy eltartsa magától; bele is fáradt néha.

Ezt az elkülönbözést óhajtotta kifejezni Budapest Karácsony megválasztásával, vagyis ennek az identitásnak a megjelenítését várta el tőle. És ez sikerült. Ebben óriási segítség volt a Fidesz irtózatos prosztósága. És a mai napig szorgalmasan segítik is ebben, elsősorban a jelöltjükkel.

Aki az ormótlan gyurcsányozás mellett – helló, Szandi, leszarjuk! – azzal kampányol, hogy Karácsony Gergely nem igazi férfi. És hogy ő nem randizna vele.

Ez azért is bátor húzás, mert csuklóból veti fel a kérdést, hogy talán nem elég korrupt az úrhölgyhöz. Nem lopott még eleget ahhoz, hogy elnyerhessen egy ilyen csecsebecse kezecskét. Nem vagyok biztos abban, hogy az ilyet úrhölgynek hívják-e a közbeszédben, de majd utánanézek.

Továbbá Karácsony nem tud villanykörtét cserélni, autót vezetni; fát, idomvasat és disznót vágni, nem elég szőrös, nem elég büdös, nem iszik és nem elég rasszista. Korrekt párlata mindez annak, amiért megválasztották.http://hvg.hu