Szopkó.  Hogy körzetének hasonló mértékben igénybe vett pontjait és zónáit is elérje a fejlesztés

Az alpolgármester, egyben a terület önkormányzati képviselője elmondta: régi adóssága a mindenkori városvezetésnek és az ott regnáló képviselőknek, hogy a belváros legfrekventáltabb pontjain az elaggott, a baleset veszélyét hordozó köveket kicseréljék.

A két esztendeje bevetett új technológia olyannyira bevált, hogy megszületett a döntés: idén a várakozó terület fennmaradó részét is azzal építik át. Ezzel pedig nem pusztán a szűk értelemben vett buszmegálló, de annak tágabb környezete is esztétikus megjelenésűvé, biztonságosabbá válik a képviselő szerint.

Mint azt a várospolitikus kifejtette: az önkormányzati ciklusokon átívelő projekt célja, hogy körzetének hasonló mértékben igénybe vett pontjait és zónáit is elérje a fejlesztés. Ennek érdekében – tudtuk meg a beszámolójából – az elmúlt években közel tízmillió forintot költött egyebek mellett a Szinva terasz burkolatának részleges reparálására.

Ugyancsak képviselői alapjából – ismertette stábunkkal – sikerült a 2022-es és a jelenleg is zajló munkálatokat megvalósítani, mintegy hét- és ötmillió forintból. Szopkó Tibor úgy vélekedik, hogy a Kazinczy és Déryné utcában, a Hősök terén és a Kandia-közben is kivitelezhető volna a jövőben egy ilyen jellegű beruházás.

A május 31-ig elvégzendő burkolatcsere – mutatott rá végezetül az alpolgármester – időben is összeér azzal a civil kezdeményezéssel, amelynek köszönhetően a miskolciságunkat meghatározó villanyrendőr, vagyis a forgalomirányító fülke korhű mását felállítják.