Skip to content

Palesztinpárti tüntetők zavarták meg az izraeli nagykövet beszédét Budapesten

A konferencia folytatódott, de a nagykövet elhagyta a helyszínt.

Izrael háborúban
Kitört az újabb háború a Gázai övezetben, miután a Hamász palesztin terrorszervezet 2023. október 7-én megtámadta Izraelt. A brutális akcióban és az arra adott izraeli válaszcsapásokban ezrek haltak meg. A háború legfontosabb fejleményeit cikksorozatunkban követhetik.
FRISS CIKKEK A TÉMÁBAN

Palesztin tüntetők zavarták meg az izraeli nagykövetet egy budapesti konferencián – adta hírül a Hetek.

A lap tudósítása szerint Jakov Hadas-Handelsman izraeli nagykövet 15 perce beszélt, amikor a tüntetők kiabálni és dulakodni kezdtek. Miután a rendezők kikísérték az első rendzavarókat, nagyjából tíz percenként újabb és újabb tüntetők álltak fel kiabálva, „Szabad Palesztinát” követelve. A konferenciát végül nem szakították félbe, de a nagykövet elhagyta a helyszínt.

Shirel Liberman izraeli influenszer, a konferencia egyik előadója az incidenst követően a Heteknek azt mondta, rendkívül sajnálatosnak tartja, hogy egy olyan eseményt zavartak meg, amely éppen az október 7-én történt nők és férfiak elleni szexuális erőszakról szól.

A Danube Intézet konferenciáján az izraeli nagykövet mellett az izraeli hadsereg (IDF) egyik szóvivője és más tudományos vendégek is részt vettek rajta.

A Hamász jelenleg 128 izraeli túszt tart fogva Gázában, köztük 16 nőt az IDF tájékoztatása szerint. Arról, hogy mit élhetnek át, nincsenek nyilvános információk, az október 7-i támadás részletes dokumentációja, az azóta tartó nyomozások eredményei és a hazatért túszok beszámolói alapján azonban el lehet képzelni. Az ezekből kirajzolódó szexuális bűncselekmények bemutatását tűzte ki célul Sheryl Sandberg, amikor elkezdte forgatni Screams Before Silence című dokumentumfilmjét. Az alkotásról alábbi cikkünkben olvashat bővebben:



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



3 Comments

  1. Névtelen
    2024.05.22. 15:09

    Visszanyalt a fagyi.A saját módszereikkel szembesültek. Máskor, máshol ők is igy lehetetlenítenek el nekik nem tetsző rendezvényeket.

    1
    2
    • Névtelen
      2024.05.22. 15:26

      Talán nem kellett volna sunyin többezer rakétával megtámadni a zsidókat, nem kellett volna
      civileket elrabolni, lefejezni, megerőszakolni, akkor nem kellene most világnyafogást rendezni, hogy ennek a mocsokságnak a jövőbeli megelőzésére szétrúgják a naponta ötször égrefingó seggüket. 😛
      Érdekes, amikor a palesztinok a fenti gyilkolászást elkövették, nem volt ilyen „tüntikézés” a megölt zsidók miatt.
      Egyébként meg Júdeát, a zsidó földet a római megszállók nevezték át Palesztinára, hogy letörjék a lázadó zsidókat és telepítettek be egy kupac napi ötször égrefingó sivatagi
      kecsketosszanzó arabot.

      2
      1
  2. Névtelen
    2024.05.23. 14:59

    Álmodj pincebogár! És néha mosakodjál.legalább havonta.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük