Marha nagy dráma. Helló bazmegye

Kazincbarcika közelében egy kajakos talált rá erre a rendkívül rossz állapotban levő, először elpusztultnak vélt szarvasmarhára. Mivel azonban még látott rajta apró életjeleket, nem hagyta annyiban és a Facebook segítségével közvetve meg is mentette az állatot a biztos pusztulástól.

T. múlt pénteken a Sajón túrakajakozott, amikor Kazincbarcika magasságában a távolból azt látta, hogy egy “döglött marha” fekszik a folyóparton, az iszapba ragadva. A részletekről a 444.hu számolt be.

Az állat mozdulatban volt. „Első gondolatom az volt, hogy biztos elpusztult már, a feje is mintha a vízbe lógott volna.” – írta róla T. Közelebb érve azonban látta, hogy a bika pislog, a nyelvét nyújtogatja és fújtat. A lábait azonban „már a legminimálisabb szinten sem tudta mozgatni”.

A sodrás gyorsan továbbvitte a kajakost, ő azonban ráeszmélt, hogy „egy fotót talán érdemes lenne készíteni, ami segítségre lehet – így visszaeveztem nehezen és lefényképeztem őt.” Ezután kikötött, a telefonján keresett egy helyi fb-csoportot és a helyszínt is meghatározva kiposztolta oda a képet, „hátha eljut a hír az állat gazdájához.”.

T. igazán lelkiismeretesen járt el az ismeretlen barom érdekében, hiszen a 105-öt is felhívta, a katasztrófavédelem forró vonalán azonban „nem volt túl barátságos a diszpécser.”

Hogy ez mit jelent? A bajba jutott állat sztorijának hallatán olyanokat mondott T.-nek, hogy „majd felkel”, „biztos van gazdája és már feltűnt neki”, és „mit tudnánk csinálni este a sötétben”.A vége ennek ellenére happy end lett:

„Szerencsére ma reggel kaptam egy üzenetet egy helyszínhez közeli farmról, amiben megköszönték a jelzést és tájékoztatott a tulajdonos, hogy sikerült kimenteni az állatot, megviselte szegénykét a történet, de már jól van.” T. különösen örül a végeredménynek, mert „sokáig nem tudtam feledni azokat a reményvesztett, kétségbeesett, szomorú szemeket.”