Magyarnak gyermekkorában a szobája falán Demszky-plakát volt felragasztva

Egy korábbi beszélgetésen elismerte: gyermekkorában a szobája falán emszky-plakát volt felragasztva.

null

Nyitókép forrása: Attila KISBENEDEK / AFP

Magyar Péter március közepén ment el a Spinoza Színházba, ahol Rangos Katalin balliberális újságíróval beszélgetett. Magyar már itt bevallotta, hogy gyerekkorában Demszky Gábor korábbi SZDSZ-es főpolgármester volt az egyik példaképe, akinek a plakátja ott virított a szobája falán. Most megszólalt a volt városvezető is, akinek a szavai alapján úgy tűnik: kölcsönös a szimpátia.

Demszky Facebook-posztjában kinyilvánította támogatását és azt is közölte:

Magyar az ő kudarcba fulladt politikai kísérletét folytatja, ami egy táborba szervezné a balliberális erőket.

Demszky Gábor
Demszky 2006-ban

„A legdurvább hiba elhinni, hogy a nemzet végérvényesen kettészakadt. Magyar Péter színre lépése és népszerűségének gyors növekedése is ezt igazolja és ezért elfogadható a számomra. Nincs itt olyan választóvonal, amely a nemzetet két, ennyire ellenséges táborra osztotta volna. A magyar polgárok azt várták, hogy jöjjön végre valaki, jöjjön egy párt, mely túllép ezen az őrületen” – írta Demszky Gábor.

A volt főpolgármester a hozzászólások között kifejtette: ő maga a harmadik pólus és az ország kibékítésén dolgozott már a 2000-es években, ám ez kudarcot vallott. Szerinte a Tisza Párt most pólusképző erővé válik és az általa megfogalmazott nézetek szerint cselekszik majd.

„Az akkori kudarcos, harmadik pólus létrehozásának kísérlete most sikerre vihető” – emelte ki volt főpolgármester.

Nem Demszky Gábor az első baloldali szereplő, aki lándzsát tör Magyar Péter mellett.

  • Korábban Molnár „NoÁr” Áron színész, aktivista az újdonsült politikus mellé állt, nem is akárhogy: az aktivistához köthető budai lakásba jegyezték be a Tisza Párt alelnökének Legyél a Változás Egyesületét.

Fotó- A miskolciak is imádják Magyart