Hegedűs. „Egyedül Barkai Lászlót tartom alkalmasnak”

Olyan városvezetésre van szüksége Miskolcnak, amely visszahelyezi a megyeszékhelyet hazánk és Európa térképére – mondta hétfői sajtótájékoztatóján Hegedűs Andrea, a Demokratikus Koalíció (DK) országgyűlési képviselője. Arra a kérdésre, hogy alkalmas polgármesternek tartaná-e Varga Andrea Klárát, a Függetlenek a Szinva Városáért Egyesület polgármesterjelöltjét azt válaszolta: „egyedül Barkai Lászlót tartom alkalmasnak”.

Nyitottak

boon.hu megkérdezte Hegedűs Andreától, mi a véleménye arról, hogy Varga Andrea Klára Veres Pál városvezetői örökségét szeretné tovább vinni a következő ciklusban. Hegedűs Andrea azt válaszolta, ők nyitottak a teljes összefogásra.

„Nem hitelességi kérdés”

Arra a kérdésünkre, miszerint a Jobbik-Konzervatívok és a Momentum azért nem kíván együttműködni a DK-val, mert szerintük „nekik köszönhető, hogy a baloldali egység szétesett Miskolcon”, azt válaszolta a Gyurcsány-párt országgyűlési képviselője, hogy semmilyen szétesésről nincs szó, hiszen erős csapat állt össze Barkai László mögött. Mivel korábban a Jobbik-Konzervatívok és Momentum is éles kritikával illette a helyi DK-t, így megkérdeztük azt is, hogy egy esetleges együttműködés mennyire lenne hiteles a választók számára. Hegedűs Andrea szerint „nem hitelesség kérdése az együttműködés”.

boon.hu

Fotó: Archív