Miskolc. Jön a választás, minden jó lesz hirtelen

Megújultak Miskolc szökőkútjai is. Megbízhatóbban működik a jövőben a város két legnagyobb szökőkútja: a Hősök terén és az Erzsébet téren található egységek vezérlése és szivattyúi az elmúlt hónapokban ugyanis teljesen megújultak – jelentette be szerdán délelőtt Szarka Dénes, az önkormányzat városgazdálkodási- és üzemeltetési bizottságának elnöke és Kertész Béla, a Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. műszaki vezetője.

– A tavaszi munkákat, takarítást, átvizsgálást és a karbantartást egyébként a tavasz közeledtével mindegyik, jelenleg üzemelő szökőkútnál megkezdtük annak érdekében, hogy a város napján valóban mindegyik rendben indulhasson el – mondta még el Kertész Béla.

Amint megtudtuk, a két szökőkút felújítása tizenhat millió forintba került. Az elmúlt években megújult a Centrum előtti szökőkút is. Az alkotás a két ivókúttal együtt egyébként Balatoni Klára iparművész leghíresebb alkotásai. Az akkor igencsak formabontó alkotást a kozterkep.hu információi szerint 1985-ben kezdték el építeni, és 1988-ban adták át.

Fotó. Archív