És Miskolcon? Az önkormányzati választásokon is megmérettetheti magát Magyar Péter

Nem csak az európai parlamenti, hanem az önkormányzati választásokon is megmérettetheti magát Magyar Péter, pontosabban a TISZA Párt – értesült az Index. Míg az EP-listájuk a politikus közlése szerint néhány óra alatt már össze is gyűjtötte az induláshoz szükséges 20 ezer támogató aláírást, arról, hogy az önkormányzati választásokra is bejelentkeznének, egyelőre nem esett szó.

A lap információi szerint azonban Magyar napokon belül bejelentheti a fővárosi listájukat, amelynek élén Nagy Ervin állhat majd. Bár a főpolgármester-jelölti versenybe várhatóan nem szállnak be és önkormányzati képviselői helyekre sem pályáznak, három kerületben indíthatnak polgármester-jelöltet. Mégpedig olyan kerületekben, ahol a Demokratikus Koalíció és a Fidesz jelöltjei mérettetik meg magukat, vagyis a XI., a XV. és a XXII.-ben.

Előbbi kettőt jelenleg a DK politikusai vezetik (László Imre, illetve Cserdiné Németh Angéla), Budafok-Tétényben pedig a fideszes Karsay Ferenc a polgármester, az ő kihívóját előválasztáson szavazták meg, így a DK-s DK-s Perlai Zoltán indul majd.

Magyar Péternek nem csak a Fidesszel, de Gyurcsány Ferenc pártjával is különösen feszült a viszonya, az elmúlt napokban ugyanis a 2010 előtti időszakról beszélve azt mondta, „voltak politikusbűnözők, akik loptak, csaltak, hazudtak, néha még emberek szemét is kilőtték”. Erre reagálva Molnár Csaba, a DK ügyvezető alelnöke úgy fogalmazott, hogy Gyurcsány Ferenc már a NER ellen küzdött, amikor Magyar még élvezte minden előnyét. “Nem kérdezem, hogy hol voltál, amikor szétverték a Magyar Köztársaságot, hiszen tudjuk, hogy hol voltál: azokkal, akik ezt tették a hazánkkal” – tette hozzá.

Bár Magyar egyelőre leginkább vidéken kampányol, múlt héten Békés megyében kezdte meg az országjárását, amelyet Pécsett, majd Szekszárdon folytatott. Hétvégente azonban úgy tűnik, visszatér a fővárosba: kampányeseményt csinált a szombati kerékpáros felvonulásból, április 26-ra pedig újabb tüntetést hirdetett, ezúttal a Belügyminisztériumhoz.