Nem a hét elején elfogott két férfi rabolta ki a Louis Vuitton üzletét

Azt a két elkövetőt, aki autóval tolatott a márkabolt kirakatába, még keresi a rendőrség.

Hétfő hajnalban több tízmillió forint értékben vittek el táskát, napszemüveget, övet a budapesti Andrássy úton lévő Louis Vuitton üzletből. A rendőrség nem sokkal a rablás után elfogott két külföldi férfit, akiknek a letartóztatását csütörtökön indítványozta az ügyészség.

Az RTL Híradószerint a két férfi valójában nem is volt ott a helyszínen, nem ők rabolták ki a luxusüzletet. Rab Ferenc,a Fővárosi Főügyészség helyettes szóvivője az üggyel kapcsolatban elmondta, megalapozott gyanú szerint az elfogott montenegrói és horvát férfi néhány órával a betörés után segített az elkövetőknek, egyikük taxival szállította el a dobozokba csomagolt zsákmányt.

Az RTL információi szerint az elfogott férfiak egyike tagadott, másikuk pedig azt mondta, nem tudta, mit pakolt. Az egyikük ügyvédje pedig arról beszélt, hogy a felvételeken nem védence szerepel, így jelenleg hibás gyanúsításról van szó.

A rendőrség péntek reggel közleményben reagált, amelyben azt írták: a szóban forgó két férfit jelentős értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki és vették őrizetbe, letartóztatásukat az ügyészség indítványozta, a bíróság pedig elrendelte. Közölték azt is, hogy a gyanúsítottak társait, vagyis a felvételeken szereplő férfiakat jelenleg is keresik.

Hozzátették: a bűncselekmény elkövetésének valamennyi részletét a Budapesti Rendőr-főkapitányság a büntetőeljárás sikere érdekében a nyomozás kezdeti szakában nem hozta nyilvánosságra.

hvg.hu